کاربرد محصولات پلیمری وثیق پترو پلیمر
کاربردها و مصارف فراوان محصولات پلیمری، همچنین گوناگونی محصولات شرکت وثیق پترو پلیمر، باعث شده تا افتخار خدمت رسانی به اصناف مختلف در وسعت داخلی و خارجی را داشته باشیم.
ناگفته نماند که برای بررسی مفصلتر کاربرد پلیمرها، میتوانید با کلیک روی دکمه زیر وارد وبسایت فروشگاهی شرکت شوید.
کاربرد محصولات
وثیق پترو پلیمر
-
-
کاربرد پلی پروپیلن در خودرو سازی
راحتی بیشتر، امنیت بالاتر، کاهش وزن خودرو، آسانتر شدن فرایند طراحی و بسیاری از مزایای دیگر باعث کاربردهای فراوان پلی پروپیلنها در صنعت خودرو سازی شده است. کاربرد پلیمرِ پروپیلن، هم در قسمت بدنه بیرونی خودرو و هم در قسمتهای دیگری مانند داشبرد،باتری و یا
-
-
کاربرد پروپیلن در ظروف پلاستیکی
کاربرد پروپیلنها در تولید ظروف پلاستیکی و موارد مشابهی مثل بستهبندی، بدنه ماژیک یا حتی در خودکار بسیار شایع است.قیمت پایین پلیمر، انعطافپذیری رامیتوان دلایل استفاده از پلیمر پروپیلن در تولید قطعات پلاستیکی خانگی دانست. البته ناگفته نماند که گروهی از پروپیلنها با نام هموپلیمر
-
-
کاربرد پروپیلن در فرش
یکی از کاربردهای مهم پروپیلن در تولید فرشهای ماشینی است. فرشهایی با الیاف پروپیلن قیمت بسیار مناسبی دارند و از لحاظ ظاهری بسیار مشابه فرشهایی با الیاف اکریلیک میباشند. در واقع خصوصیاتی مثل قیمت پایین پروپیلن در مقایسه با قیمت پلیمرهای دیگر و تحمل فشار
-
-
کاربرد PVC در تولید روکش کابل و شبکه برق و مخابرات
یکی دیگر از کاربردهای PVC، تولید روکش کابل و شبکه برق و مخابرات است. مقاومت شیمیایی بالا،مقاومت در برابر حرارت، وزن سبک در برابر استحکام بالا، استحکام کششی خوب، جزو مزایای PVC هستند که باعث به کارگری آنها در روکش کابلها شده است.
-
-
کاربرد PVC در درب و پنجره
PVC از جمله پلیمرهای ترموپلاستیک است که در دو نوع سخت و انعطافپذیر یا نرم تولید میشود. درب و پنجره PVC از جمله کاربردهای معمول پلیمرهای PVC از نوع سخت میباشند. یکی از دلایل استفاده از پلیمرهای پی وی سی در درب و پنجره را
-
-
کاربرد PVC در پوشاک
PVC یکی از ارزشمندترین و پرکاربردترین محصولات صنعت پتروشیمی محسوب میشود و موارد مصرف آن نامحدود است. petroPVC در حالت کلی به دو دسته PVC نرم و PVC سخت تقسیم بندی میشود. کاربرد پی وی سی در صنعت پوشاک یکی از موارد استفاده PVC نرم
-
-
کاربرد پلیاتیلن در بستهبندی
ماده اولیه پلیاتیلنها از نفت خام به دست میآید. مهمترین بازار مصرف انواع پلیاتیلنها صنایع لاستیک و پلاستیک است. انواع بطری، لوازم خانگی پلاستیکی و انواع بسته بندی از کاربردهای پلیاتیلن میباشند.
-
-
پلی اتیلن مخازن از معرفی کامل تا خرید با بهترین انتخاب
شما صنعتگران گرامی در صورتی از خرید پلیمر و مواد اولیه مورد نیاز خود رضایت کامل خواهید داشت که در کنار اینکه هزینه مصرفی و خرید اولیه را پایین بیاورید؛ کیفیت محصول نهایی خود را هم تضمین کنید. پلی اتیلن مخازن که یکی از مهمترین
-
-
کاربرد پلیآمید در عناصر عایق گرما
پلیآمیدها علاوه بر مقاومت حرارتی، مقاومت الکتریکی بالایی نیز دارند و به علت ساختار بلوریین مقاومت شیمیایی خوبی از خود نشان میدهند. به همین دلایل از پلیآمیدها در تولید عناصر عایق برق استفاده فراوانی میشود.
-
-
کاربرد پلیآمید در نساجی
ساختار زنجیرهای پلیآمید و خاصیت نفوذ ناپذیری و بسیاری از خصوصیات دیگر این پلیمرها را در صنعت نساجی کاربردی کرده است. ضربه پذیری بالا و مقاومت در برابر خستگی زیاد از آنها مواد اولیه مناسبی برای تولید الیاف نخ میسازد.
-
-
کاربرد پلیآمید در تولید بلبرینگ
پلیآمیدها پلیمرهای نیمه کریستالی هستند که با اضافه کردن الیاف شیشه و افزایش استحکام این مواد، میتوان از آنها به عنوان یک نقش جایگذین برای قطعات فلزی استفاده کرد. کاربرد پلیآمید ها در قطعات ماشین یا قطعاتی مانند بلبرینگها بسیار به چشم میخورد.
-
-
کاربرد کربنات کلسیم
کاربرد پلیمرهای Add یا همان افزودنیها همانند دیگر پلیمرها با توجه به انواع مختلف آنها تعیین میشود اما در حالت کلی از افزودنیها برای تصحیح خواص پلیمرها استفاده میشود. نوعی از پلیمرهای Add به پرکنندهها معروف هستند که پودر کربنات کلسیم از آن دسته است.
کاربرد پلیمرها بسیار زیاد است به عبارت دیگر رد پای پلیمر در هر صنفی پیدا میشود. این ماده اولیه پتروشیمی نه تنها به صورت سنتی یا همان صنعتی خود قابل استفاده است، بلکه در اصناف گوناگون با تغییراتی توانسته جای برخی مواد اولیه دیگر را هم بگیرد.
مخاطب مقاله کاربرد پلیمرها، اصناف مختلفی مانند خودروسازی، بسته بندی و… میباشد. همچنین افرادی که قصد راه اندازی کسبوکاری با سرمایه کم و درآمد بالا دارند نیز میتوانند از این مطلب استفاده کنند. با توجه به قیمت پلیمر، مشاغلی که نیاز به ماده اولیه پلاستیک دارند، پیشنهاد بسیار خوبی برای کسب درآمد با سرمایه کم میباشند که در آخر این محتوا به آن اشاره شده است.
کاربرد پلیمرها در طبیعت و بدن ما
انسانها و تمام موجدات زنده از بدو وجود، بدون اینکه بدانند با پلیمر یا بسپار سروکار داشتند. بنابراین این ماده بیش از آنچه میاندیشید مفید و کاربردی است. در ادامه به کاربرد بسپار در بدنما و طبیعت، نگاهی اجمالی میاندازیم. سپس بعد از معرف کوتاه آن، به موارد مصرفش در اصناف مختلف و تحلیل کلی قیمت پلیمر خواهیم پرداخت.
بسپارها در بدن ما:
موارد مصرف پلیمر، تنها در مواد اولیه پلاستیک خلاصه نمیشود. وجود پلیمر را در هر جایی میتوان دید. جالب است بدانید که در بدن خود ما هم مواد پلیمری به طور اساسی و حیاتی وجود دارد. DNA (نوعی مولکول زیستی حامل اطلاعات ژنتیکی و وراثتی موجودات زنده)، کلاژن (سختترین رشته بافت پیوندی و فراوانترین پروتئین در بدن) و پروتئین (ماده مغذی مورد نیاز برای رشد و اصلاح سلولها)، برخی از پلیمرهای بدن موجودات زنده است.
بسپارها در طبیعت:
کاربرد بسپار یا پلیمر در طبیعت هم بحث بسیار گستردهای دارد. کمی بعد در مورد انواع پلیمر و کاربردشان گفته میشود. بسپارهای موجود در بدن ما یا در طبیعت اطراف ما، همه جزئی از پلیمر طبیعی به حساب میآیند. این نوع از مواد در نشاسته، سلولز و … قابل استخراج هستند.
کاربرد پلیمرهای موجود در سلولز را میتوان در تهیه چوب، کتان، پشم، کاغذ و حتی صنعت دارو سازی و مانند اینها دانست.
باید در مورد استخراج نشاسته از طبیعت شنیده باشید. نشاسته نیز یک پلیمر بسیار مهم است که علاوهبر اینکه در وعده غذایی انسان وجود دارد، در ساخت شوینده، پلاستیک و چسب هم پرکاربرد است.
پلیمر چیست؟
برای بیان کاربرد پلیمرها بر اساس انواع مختلفشان بهتر است آشنایی کلی با آن داشته باشید. پلیمر یا به عبارتی محصول خام پلاستیک، با عناوینی مثل بزرگ مولکول و بسپار نیز شناخته میشوند. در واقع ملکولهای بلند زنجیرهای که از تعداد زیادی مونومر تشکیل شدهاند را پلیمر مینامیم. در مورد معنای لغوی آن هم میتوان گفت که ریشه یونانی دارد و از کلمه پلی به معنای چند و مِر به معنی بخش تشکیل شده است.
همانطور که پیشتر اشاره شد، بسپار به صورت کلی در دو نوع طبیعی و سنتزی میباشد. در مورد بسپار طبیعی مطالبی بیان شد از این پس به کاربرد پلیمر سنتزی میپردازیم. این نوع مواد اولیه پلاستیکی، از استخراج نفت خام تولید میشوند و به صورتهای مختلفی مانند پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پلی آمید و پی وی سی در بازار موجود هستند.
کاربرد پلیمرها در اصناف مختلف
پیشرفت و تحولات صنایع از این ماده اولیه چشم گیر است به صورتی که نسبت به مدل سنتی یا صنعتی خود بسیار متفاوت مورد استفاده قرار میگیرند. موارد مصرف پلیمرها با توجه به همین فراوانی و تنوع در انواع بسیار زیاد است. به زودی در انتشار جدید مقاله در مورد کاربرد انواع مختلف پلیمرها به صورت مفصل مطالبی بیان میشود. با این وجود در ادامه به بررسی موارد مصرف پلیمر در مشاغل گوناگون میپردازیم.
موارد مصرف پلیمر در پزشکی:
کاربرد هر کدام از انواع پلیمر، با توجه به خواص مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی که دارند متنوع است. به طور کل از بسپار در تولید تجهیزات پزشکی، لنز چشمپزشکی، اعضای مصنوعی بدن مثل دندان مصنوعی استفاده میشود. این مواد با توجه به مقاومت حرارتی و رطوبت و یا مقاومت در برابر سایش و همچنین بسیاری از خواص دیگر برای کاربردهای پزشکی مناسب هستند.
کاربرد پلیمر در کشاورزی:
وسعت کاربرد بسپار در صنعت کشاورزی به قدری است که بدون اغراق میتوان آن را انقلابی در این صنعت دانست و این کاربرد روزبه روز در حال افزایش است. بعضی از موارد استفاده پلیمر در کشاورزی عبارت است از کامپاند پلیمر در آبیاری، فیلمهای گلخانهای، مالچ کشاورزی، بستهبندی محصولات کشاورزی.
قیمت پلیمرها نیز در عرصه کشاورزی مانند دیگر اصناف با توجه به مورد مصرف آنها تعیین میشود. به طور مثال قیمت پلیمر مورد استفاده در بستهبندی با قیمت بسپار آبیاری بسیار متفاوت است.
موارد استفاده از بسپار در ساختمان سازی:
در بیان موارد مصرف پلیمر در ساختمان سازی بهتر است به لیست انواع پلیمرهای کاربرده شده در این صنعت و چند مورد از کاربردهای آن اشاره کرد.
انواع پلیمرهای به کاربرده شده در ساختمان سازی
- پلی اتیلن
- PVC
- پلی استایرن
- پلی پروپیلن
- ABS
- آکرلیک
- پلی آمید
برخی از کاربرد پلیمر در ساختمان سازی
- درب و پنجره پی وی سی
- عایقهای گرمایی و رطوبتی
- لوله کشی آب و فاضلاب
- قیر
- چسب
- سقف کاذب
- نمای بیرونی و داخلی ساختمان
- روکش کابلهای برق
پلیمر به عنوان مواد اولیه پلاستیک:
در ابتدای مقاله خواندید که از پلیمر به عنوان محصول خام پلاستیک هم یاد میکنند. با این وصف، بدیهی است که کاربرد عمده پلیمر در تولید پلاستیک اعم از ظروف پلاستیکی، نایلون، نخهای پلاستیکی، قطعات الکترونیکی پلاستیکی و بسیاری از موارد اینچنینی دیگر است.
کسب درآمد از تولید پلاستیک
پایین بودن قیمت پلیمر و همچنین کاربرد پلیمر به عنوان مواد اولیه بسیاری از مشاغل مرتبط با تولید پلاستیک، فرصت خوبی برای راه اندازی و کسب درآمد از مشاغلی مانند تولیدی نایلون و نایلکس و یا کارگاه تزریق پلاستیک ساخته است. به زودی در مقالهای دیگر به طور مفصل در مورد چگونگی این کسب درآمد توضیح خواهیم داد. با این وجود در ادامه به صورت کلی به موضوع بحث نگاهی میاندازیم.
راه اندازی کارگاه تزریق پلاستیک:
تحریمها اثرات غیر قابل جبرانی در مشاغل کشور داشتند اما از طرفی به دلایلی مثل جلوگیری از واردات کالاهای خارجی عرصه را برای برخی اصناف باز کردند. کارگاه تزریق پلاستیک نیز جزئی از این اصناف است. اکنون گامهای راه اندازی این شغل را باهم مرور میکنیم.
تحلیل قطعه:
ابتدا باید در مورد قطعهای که قصد تولید آن را داریم با توجه نیاز بازار و امکانات شخصی تصمیم گیری کنیم.
تعیین روش تولید:
طبیعتاً برای تولید هر قطعه روشهای مختلفی وجود دارد که در این مرحله باید این موضوع را مشخص کنیم.
تهیه تجهیزات و مواد اولیه:
مهمترین موضوع در تولید یک قطعه تهیه مواد اولیه آن است که در مورد این شغل مواد اولیه پلیمری میباشد.
تهیه تجهیزات و مواد اولیه:
مهمترین موضوع در تولید یک قطعه تهیه مواد اولیه آن است که در مورد این شغل مواد اولیه پلیمری میباشد. البته مسائلی مانند دستگاه و تجهیزات، قالب و کارخانه نیز برای راه اندازی این کار بسیار با اهمیت میباشد.
در این مقاله به بیان کاربرد پلیمر پرداختیم. لازم به ذکر است که موارد مصرف پلیمر در این محتوا خلاصه نمیشود و این ماده اولیه باتوجه به انواع مختلفش کاربردهای بسیار زیادی دارد. با زدن روی دکمه زیر میتوانید در مورد کاربردهای پلیمر بیشتر بدانید!