انواع مخزن بر اساس نوع کاربردشان از مواد اولیه متفاوتی تولید میشوند. مخازن میتوانند از مواد اولیه پلاستیک و یا آهن، استیل و حتی چودن باشند اما برای نگهداری آب، مخازن پلیمری و مخازن فلزی معمول هستند.
سوال اینجاست که کدام یک را انتخاب کنید؟ تفاوت قیمت انواع مخزن در چیست و هر یک برای چه موقعیتهایی مناسبتر هستند.
مخازن آب فلزی
در گذشته از فلزات به عنوان متریال برای تولید مخازن استفاده میشد اما با گذشت زمان، مخازن پلاستیکی جایگزین مخازن فلزی شدند. البته امروزه نیز مخازن فلزی تولید میشوند اما مخازن پلاستیکی نسبت به آنها برتری دارند.
ازمعایب مخازن فلزی عبارتند از:
- بهداشتی نبودن
- سنگین بودن
- زنگ زدن و واکنش با مواد اسیدی و بازی
- تغییر مزه آب
- و …
مخازن پلیمری
مخازن پلیمری، معایب مخازن فلزی را ندارند به همین دلیل مصرف کننده تمایل زیادی به استفاده از این نوع مخازن را دارد. مخازن پلیمری بسته به نوع نیاز مصرف کننده در ابعاد و اندازههای مختلفی تولید و روانه بازار میشود.
اما مخازن پلیمری از چه نظر با یکدیگر متفاوت هستند؟
ابتدا باید هدف خود را از استفاده از مخازن تعیین کنید تا بتوانید بهترین مدل را بسته به نیازتان خریداری نمایید.
ویژگیهای مخازن پلیمری
ویژگی مخازن پلیمری چیست؟ چرا خرید مخازن پلیمری به صرفهتر است؟
در ادامه ویژگیهای مخازن پلیمری را خواهیم گفت و متقاعد خواهید شد که چرا مخازن پلاستیکی محصولی ناب و کاربردی هستند.
- سبک بودن: سبک بودن این محصول موجب میشود که به راحتی مخازن را جابه جا کرده و در جای دیگری از آن استفاده نمایید.
- متنوع بودن طراحی مخازن: تنوع در طرح مخازن باعث میشود مصرف کننده بتواند راحتتر محصول مورد نیاز خود را خریداری کند.
- قیمت مناسب و به صرفه: در چنین شرایط اقتصادی که بر کشور حاکم است قطعا قیمت مخازن پلیمری یکی از مهم ترین عواملی است که مصرف کننده هنگام خرید به آن توجه میکند. قیمت مخازن پلیمری کاملا به صرفه و مناسب است.
- انعطاف بالا: انعطاف بالا، احتمال آسیب دیدگی مخازن را کاهش میدهد.
- تعمیرآسان: به راحتی میتوان این محصول را تعمیر و دوباره از آن استفاده کرد. البته همانطور که گفته شد عمر این محصول بالا است.
- مقاوم در برابر خوردگی و انحلال: بر خلاف مخازن فلزی، در برابر مواد شیمیایی واکنش نداده و دچار زنگزدگی مخزن، تغییر رنگ و مزه آب نمیشوند.
- مخازن پلی اتیلن ضد جلبک: در این مخازن، در بین لایهها یک لایه تیره رنگ قرار میگیرد. این کار که مانع نفوذ نور خورشید میشود، در نهایت از جلبک زدن مخزن جلوگیری میکند.
انواع مخزن پلیمری بر اساس لایه
انواع مخزن پلیمری را می توان بر اساس تعداد لایه های پلیمری آن به سه دسته تقسیم بندی کرد.
- مخازن یک لایه پلیمری
- مخازن سه لایه پلیمری
- مخازن چهار لایه پلیمری
مخازن یک لایه پلیمری
مخازن یک لایه پلیمری، مخازنی هستند که از پلیمری به نام پلی اتیلن برای تولید آنها استفاده شده است. این مخازن فقط یک لایه پلی اتیلنی دارند.
برای خرید پلیمر مورد نظر خود، میتوانید به کارشناسان ما مراجعه کنید.
مخازن سه لایه پلیمری
در مناطقی که مخزن در معرض تابش شدید نور خورشید قرار دارد از مخازن سه لایه پلی اتیلن استفاده میشود. سه لایه بودن این مخزنها به همراه رنگ سیاه آن، دو عامل باز داره از نفوذ نور خورشید هستند.
مخازن چهار لایه پلی اتیلنی
این مخازن، سرسختترین مخازن پلی اتیلنی هستند. مخازن پلی اتیلنی مقاومت بالایی در برابر اشعه یو وی دارند. البته این نوع از مخازن، جزء مخازنی هستند که مشتریان آن بسیار محدودتر از سایر مخازن پلیمری است.
البته لازم به ذکر است که قیمت مخازن چهارلایه پلی اتیلنی بالاتر از سایر مخازن است.
تنوع در طرح و مدل مخازن پلیمری
یکی دیگر از روشهای تقسیم بندی مخازن پلیمری طرح و مدل آنها است. مخازن پلیمری بر اساس نیاز مصرف کننده طراحی میشوند به همین دلیل مخازن در مدلها و طرحهای مختلفی تولید میشوند.
انواع طرح و مدل مخازن پلیمری به شرح زیر است.
- مخزن افقی
- مخزن عمودی
- مخزن مکعبی
- مخزن آسان رو
- مخزن زیر پله
- مخزن بیضی
- مخزن نیسانی
- مخزن انبساط
- مخزن قیفی، مخزن سپتیک، مخزن کلرزنی، مخزن سمپاش و مخزن ای بی سی
قیمت مخازن پلیمری
عوامل و فاکتورهای متعددی بر قیمت مخازن پلیمری تاثیر میگذارند. تعداد لایهها و حجم مخزن از جمله فاکتورهایی هستند که بر قیمت مخازن پلی اتیلنی تاثیر میگذارند.
بهتر است بدانید که قیمت مخازن پلاستیکی در مقابل قیمت مخازن فلزی پایینتر است. طول عمر پلی اتیلن نیز بیشتر از فلزات است. این عوامل سبب میشود که خرید مخازن پلیمری منطقیتر و عقلانیتر باشد. چرا که مخزن خود را خریداری میکنید و سالها بدون خرابی از آن استفاده میکنید.
ناگفته نماند که مخازن فقط برای نگهداری و ذخیره آب مورد استفاده قرار نمیگیرند. بلکه از این محصول میتوان در صنعت نیز استفاده کرد. اما امروزه به دلیل قرار گرفتن در بحران آب، بیشتر برای نگهداری از آب به صورت بهداشتی در مناطق کم آب به کار گرفته میشود.