گرانول بازیافتی لاستیک

گرانول بازیافتی لاستیک،پلیمر یا مواد اولیه است که معمولاً به دو منظور، مورد استفاده قرار می گیرد. اول اینکه در صنعت لاستیک سازی می توان از آن به عنوان مواد اولیه تولید انواع لاستیک نام برد. کاربرد دوم این مواد اولیه پلیمری، در صنعت پلاستیک است. هرچند این مورد توصیه نمی شود اما گاهی در کارخانه تولید گرانول پلاسیک، از گرانول بازیافتی لاستیک به عنوان افزودنی به منظور افزایش انعطاف و الاستیسیته استفاده می شود.

نا گفته نماند که مواد اولیه لاستیک تنها مواد بازیافتی ریسایکل نیستند، بلکه بخش اعظمی از این مواد اولیه می‌بایست مواد نو پلیمری باشد.

مواد اولیه تولید لاستیک
گرانول بازیافتی لاستیک چیست؟

گرانول بازیافتی لاستیک چیست؟

گرانول بازیافتی لاستیک، ماده ای است که از بازیافت لاستیک های فرسوده و دور ریز تولید می شود. در این روند، لاستیک های قدیمی و استفاده شده از خودروها، لاستیک های پروفیل، لاستیک های مصرفی و حتی لاستیک های مصرفی خانگی جمع آوری شده و به شکل گرانول های کوچک و دانه بندی شده تولید می شود.

پلیمر چیست؟

گرانول لاستیک، پلیمری است که از نفت خام حاصل می‌شود و دارای یکسری خصوصیات و کاربردهای خاصی می‌باشد. به همین دلیل، در تولید بسیاری از محصولات پلیمری می‌تواند نقش داشته باشد. قصد داریم که ابتدا راجع به خصوصیات آن صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید. (پلیمر چیست)

پلیمر
پلیمر چیست

ویژگی ها و کاربردهای پلیمر لاستیک

این پلیمر دارای یکسری ویژگی‌ها و کاربردهایی است که موجب شده در بسیاری از صنایع، مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین می‌توانید در زندگی روزمره خود، محصول پلیمری حاصل از گرانول لاستیک را مشاهده کنید.

مقاومت در برابر ضربه:

گرانول بازیافتی لاستیک، از مقاومت خوبی در مقابل ضربه دارد. یعنی هیچ ضربه‌ای آن را تحت تأثیر قرار نخواهد داد. پس می‌توان نتیجه گرفت که برای تولید یکسری از محصولات، باید به مقاوم بودن آن در برابر ضربه توجه ویژه‌ای داشته باشیم. چون پارامتر بسیار مهمی می‌باشد.

داشتن ایمنی بالا:

معمولا از گرانول لاستیک، برای ایجاد زمین‌های ورزشی استفاده می‌شود. علاوه بر اینکه زمین‌ها باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند، از ایمنی بالا هم باید بهره مند شوند. در واقع این پلیمر طوری طراحی شده است که اگر بر روی زمین افتادید، به شما آسیبی وارد ننمایید.

تحمل اشیاء با وزن‌های سنگین:

یکی دیگر از ویژگی‌های گرانول بازیافتی لاستیک این است که می‌تواند وزن اجسام سنگین را تحمل کند و تحت تأثیر آن قرار نگیرد. یعنی ضخامتی به محصولات پلیمری می‌دهد که سبب می‌شود وزن سنگین اجسام را تحمل نماید.

قابل بازیافت شدن:

این گرانول می‌تواند که بازیافت شود و دوباره آنها را برای ساخت محصولات پلیمری استفاده کرد. تولید کنندگان برای صرفه جویی در هزینه‌های خود، از ریسایکل گرانول لاستیک استفاده می‌کنند. همچنین کیفیت آن نیز مثل قبل حفظ خواهد شد.

در ادامه قصد داریم که بیشتر راجع به کاربردهای گرانول لاستیک صحبت نماییم.

ساخت تایر خودرو:

در صنعت خودرو سازی برای تولید لاستیک یا تایر، می‌توانیم از این گرانول بازیافتی استفاده کنیم. همانطور که گفتیم، پلیمر لاستیک دارای مقاومت خوبی در برابر ضربه می‌باشد و می‌تواند وزن آن را تحمل نماید. از طرفی دیگر، دارای ضخامت بالایی است تا بتواند وزن خودرو را متحمل شود.

البته تایر خودرو تنها موردی نیست که در پلیمر خودرو سازی بتوان نام برد. پ پ باتری و پلیمر سپری از دیگر موارد کاربردهای این گرانول هستند.

تولید سطوح زمین‌های ورزشی:

یکی دیگر از کاربردهای گرانول بازیافتی لاستیک، این است که می‌تواند برای ساخت سطوح سالن‌ها و سطوح ورزشی مورد استفاده قرار بگیرد. سطحی کاملا خوب و ایمنی را می‌توان با استفاده از گرانول لاستیک تولید نمود تا مبادا آسیبی به ورزشکاران، وارد کند.

ساخت تایر هواپیما:

گرانول لاستیک، حتی در تولید تایر هواپیما و جت‌ها هم نقش دارد. چون با توجه به خصوصیاتی که گفتیم، می‌تواند در صنعت هواپیما سازی مورد استفاده قرار بگیرد.

کاربرد ساختمانی:

گرانول بازیافتی لاستیک در صنعت ساختمان سازی هم استفاده می‌شود. به دلیل استحکام خوبی که دارد، می‌توان از آن برای ساخت راه پله‌های ساختمان‌ استفاده نمود.

گرانول پلیمر لاستیک هواپیما
کاربرد پلیمر لاستیک: تولید تایر هواپیما

گرانول چیست؟

پلیمرهایی که می‌خواهند مورد استفاده قرار بگیرند، باید ابتدا به قطعات کوچکتری تبدیل شوند که اصطلاحاً گرانول نامیده می‌شوند. در واقع گرانول‌ها پلیمر نیستند، بلکه شکل کوچکی از آن هستند. پلیمرهایی مانند پلی اتیلن، پ پ، پلی استایرن و… دارای گرانول می‌باشند. (گرانول چیست)

گرانول بازیافتی

گرانول پلیمرهایی که مورد استفاده قرار گرفته‌اند را می‌توان به جای دور ریختن، آنها را ریسایکل کنیم. اصطلاحاً به این پلیمرها، گرانول بازیافتی می‌گویند که از قیمت کمتری برخوردار است و برای کارخانجات، بسیار به صرفه می‌باشد. همچنین کاربرد آن همانند مواد نو یکی است.

خط تولید گرانول لاستیک:

برای تولید گرانول لاستیک، باید یکسری مراحل را پشت سر گذاشت که در ادامه مورد بررسی قرار خواهیم داد.

  • ابتدا لاستیک‌های فرسوده را قطعه قطعه کرده و اصطلاحاً آنها را تبدیل به چیپس می‌کنیم.
  • سپس این چیپس‌ها را آسیاب کرده و تبدیل به گرانول می‌کنیم.
  • در بین این گرانول‌‌ها، نخ‌هایی دیده می‌شود که ضایعات آن می‌باشد. آنها را جدا می‌نماییم.
  • در آخر پس از جدا کردن سیم‌ها، گرانول‌ها را بسته بندی می‌کنیم.

این موارد بالا، مراحل تولید گرانول بازیافتی لاستیک بوده است.

کارخانه تولید گرانول لاستیک

یکسری از کارخانجات مهم، در تولید گرانول لاستیک نقش دارند. این کارخانه‌ها مهمترین تولید کنندگان گرانول بازیافتی لاستیک می‌باشند. در واقع این مواد را به بازار و یکسری تولیدی‌ها عرضه می‌کنند.

از کارخانجات تولیدی، می‌توان به خودرو سازی، پارکت سازی و… اشاره نمود. همچنین این کارخانجات، پلیمر ریسایکل را با قیمت کمتری به فروش می‌رسانند که این می‌تواند خبر خوبی برای یکسری از تولید کنندگان باشد.

گرانول بازیافتی تولید شده در این کارخانجات، به محیط زیست و موجودات زنده آسیب وارد نمی‌کند و تولید زباله را کمتر می‌نماید.

کاربرد پلیمر و گرانول لاستیک
کاربرد پلیمر لاستیک: تولید کف بوش باشگاه و سالن ورزشی

ویژگی های گرانول بازیافتی

گرانول های بازیافتی از خصوصیات خاصی برخوردار هستند که باعث شده تا بتوانیم از آنها در صنایع مختلفی استفاده نماییم. در اینجا با چند مورد از آنها آشنا خواهید شد.

مقاومت فیزیکی:

گرانول بازیافتی می تواند در برابر ضربه از خود مقاومت نشان بدهد. یعنی با ضربه خوردن به آنها پودر نمی شوند و تکه تکه نخواهند شد. در واقع هر پلیمری باید این پارامتر را در خود داشته باشد تا بتواند در تولید یک محصول پلیمری، مورد استفاده قرار بگیرد.

مقاومت شیمیایی:

مقاومت شیمیایی پارامتر دیگری است که گرانول بازیافتی آن را دارا می باشد. این ویژگی به پلیمرها کمک می کند تا در برابر موادی مانند اسید مقاومت نماید و تجزیه نشود. همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم، از لوله برای جابجایی و از مخزن برای ذخیره کردن مواد شیمیایی استفاده می شود. چون اگر اسید به یک ماده برخورد کند، واکنش هایی را انجام می دهد که سبب تجزیه شدن آنها می شود. ولی در  گرانول بازیافتی چنین نیست و آن واکنش ها انجام نمی گیرد.

نفوذ ناپذیری:

یکی دیگر از ویژگی های مهم گرانول بازیافتی، نفوذ ناپذیر بودن آن می باشد که اجازه نمی دهد مواد آلوده کننده و سمی، یک مواد را آلوده نماید. یکی از موارد مصرف گرانول بازیافتی در صنعت بسته بندی می باشد. چون اجازه نمی دهد مواد غذایی فاسد شوند.

این مورد نیز می تواند از ویژگی های مهم گرانول بازیافتی به حساب می آید.

ریسایکل بودن:

ریسایکل بودن گرانول پلیمرها، خودش یک ویژگی مهمی به حساب می آید.

در این بخش درباره ویژگی های گرانول بازیافتی صحبت کردیم. در ادامه می خواهیم قیمت آن را مورد بررسی قرار بدهیم.

قیمت گرانول بازیافتی لاستیک

گرانول بازیافتی لاستیک از قیمت مناسبی برخوردار می باشد. در واقع نسبت به مواد نو، نرخ پایین تری را دارا است. از طرفی دیگر، بستگی دارد که آن گرانول از چه پلیمری است. به عنوان مثال، اگر پلیمر شما پلی پروپیلن است، قیمت آن نسبت به سایر پلیمرها بیشتر می باشد.

عواملی نیز وجود دارد که می تواند بر قیمت گرانول تاثیر بگذارد. به عنوان مثال، درصد خلوص یکی از پارامترهای مهم در تعیین قیمت پلیمرها می باشد. هر چقدر یک پلیمر خالص باشد، قیمت آن بیشتر خواهد شد.

گرانول بازیافتی از صرفه اقتصادی خوبی برخوردار است و تولید کنندگان می توانند برای ساخت محصولات پلیمری از آن استفاده نمایند.

در مقاله امروز، راجع به موارد مصرف گرانول بازیافتی صحبت کردیم. متوجه شدید با توجه به ویژگی هایی که دارند در چه صنایعی مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین درباره قیمت آنها صحبت کردیم که هر پلیمر بازیافتی، نرخ خاص خود را دارا می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر، می توانید به سایت وثیق پترو پلیمر مراجعه نمایید.

اگر قصد خرید پلیمر را دارید، می توانید با مشاوران و کارشناسان وثیق پترو پلیمر تماس حاصل فرمایید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.