در بسیاری از پارامترها، ما می توانیم تفاوت پلی اتیلن و پلی پروپیلن را مشاهده نماییم. این موارد را می توانید در کاربردها و ویژگی های این دو پلیمر ملاحظه کنید. یکی از کاربردهای اصلی این ۲ پلیمر در تولید ظروف پلیمری می باشد. به علت اینکه یکسری خصوصیاتی دارند که برای ساختن این محصول لازم هستند. از طرفی دیگر، این ویژگی ها علاوه بر اینکه سبب افزایش کارآیی پلیمرها می شوند، بر قیمت آنها نیز تأثیر می گذارند و آنها را با ارزش تر می کنند.
در ادامه مطلب، بیشتر درباره این ۲ پلیمر صحبت خواهیم کرد و ویژگی ها، کاربردها و تفاوت آنها را مورد بررسی قرار می دهیم.
تفاوت ظروف پلی پروپیلن و ظروف پلی اتیلن
یکی از کاربردهای مشترک پلی پروپیلن و پلی اتیلن در تولید ظروف می باشد. اما ظروفی که ساخته می شوند، با توجه به جنسی که دارند متفاوت می باشد و ویژگی های متفاوتی را دارا هستند.
از نظر استحکامی می توان تفاوت پلی اتیلن و پلی پروپیلن را مشخص کرد. یعنی پلی پروپیلن سختی بیشتری را دارا می باشد. در واقع ظروف پ پ استحکامشان بیشتر است و به راحتی نمی شکنند.
از نظر هزینه، پلی اتیلن به صرفه تر از پلی پروپیلن می باشد و شما می توانید ظروف پلی اتیلنی را با قیمت کمتری خریداری نمایید.
ظروف پلی پروپیلنی در برابر حرارت از مقاومت بالایی برخوردار می باشند و اگر در مجاور اجاق قرار بگیرند، کمتر آسیب می بیند. اما پلی اتیلن اینگونه نیست و با برخورد حرارت به آن، آسیاب خواهد دید.
ظروف پلی اتیلنی معمولاً برای نگهداری مواد نرم و مایع مورد استفاده قرار می گیرد. اما پلی پروپیلن چون جنس سختی دارد، باید مواد سفت و جامد را درون آن قرار داد.
پلی اتیلن چیست؟
پلی اتیلن یک پلیمر معروفی است که برای تولید بسیاری از محصولات پلیمری مورد استفاده قرار می گیرد. این پلیمر از ویژگی های خاصی برخوردار بوده و سبب شده تا در صنایع مختلفی برای تولید محصولات مورد نظرشان، مورد استفاده قرار بگیرد. مهمترین خصوصیات به شرح زیر می باشند:
مقاومت شیمیایی:
مقاومت شیمیایی یک پارامتر مهمی در پلی اتیلن به حساب می آید. چون توانایی دارد تا در برابر موادی مثل اسید مقاوم بماند و تجزیه نشود. در واقع با توجه به این ویژگی، می توانید در ساخت بسیاری از محصولات پلیمری، آن را مورد استفاده قرار بدهید.
مقاومت ضربه ای بالا:
مقاومت ضربه ای نیز در پلی اتیلن از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع با وارد شدن ضربه به این پلیمر، شکل و ساختار آن حفظ خواهد شد. اگر می خواهید محصولات شما کیفیت بالایی را داشته باشد، می توانید از پلی اتیلن استفاده نمایید.
انعطاف پذیری بالا:
یکی دیگر از ویژگی های پلی اتیلن، انعطاف پذیری بالای آن می باشد. یعنی شکسته نمی شود و اگر محصول شما لوله است، می توانید برای نصب و جایگذاری آن، از این ویژگی بهره برداری نمایید.
در ادامه مقاله، کاربردهای این پلیمر را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
کاربردهای پلی اتیلن
پلی اتیلن در صنایع مختلفی کاربرد دارد که چند مورد از آنها را خدمت شما عرض می کنیم.
ساخت لوازم خانگی:
به دلیل مقاومت بالایی که پلی اتیلن دارد، می توانیم از آن برای ساخت لوازم خانگی استفاده کنیم و یک محصول بسیار با کیفیتی را تولید نماییم.
استفاده در صنعت برق:
پلی اتیلن در صنعت برقی برای ساخت روکش کابل ها استفاده می شود. چون عایق خوبی به حساب می آید و خطر برق گرفتگی را کاهش خواهد داد.
تولید مخزن:
مخزن یکی از مهمترین محصولات پلیمری به شمار می آید. چون برای نگهداری آب و یکسری مواد، باید طوری طراحی شده باشد که در ترکیبات محتویات آن، تغییری ایجاد نشود. پلی اتیلن می تواند مقاومت مخازن را بالا ببرد و همچنین اجازه ندهد که در ترکیب محتوای درون مخزن تغییری ایجاد شود.
ساخت قطعات خودرو:
پلی اتیلن در ساخت قطعات خودرو نیز مورد استفاده قرار می گیرد و در تولید بدنه، سپر، باتری و… می توانید از آن بهره برداری نمایید.
علاوه بر موارد بالا، پلی اتیلن در صنعت بسته بندی و همچنین ساخت لوله و اسباب بازی کاربرد دارد.
در ادامه مطلب قصد داریم پ پ را نیز مورد بررسی قرار بدهیم تا تفاوت پلی اتیلن و پلی پروپیلن را متوجه بشوید.
پ پ چیست؟
پلی پروپیلن که به آن پ پ نیز می گویند، پلیمر بسیار خوب و با کیفیتی است که ویژگی های سبب افزایش کارآیی آن شده است و در بسیاری از صنایع، مورد استفاده قرار می گیرد. ویژگی های پ پ، به شرح زیر است:
استحکام بالا:
استحکام بالا سبب شده تا این پلیمر بتواند در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار بگیرد. در واقع این پارامتر سبب حفظ ساختار پلیمر شده و در برابر ضربه مقاومت می کند.
مقاومت در مقابل اشعه ماوراء بنفش:
تفاوت پلی اتیلن و پلی پروپیلن، در مقاومت آنها در برابر اشعه ماوراء بنفش می باشد. یعنی اگر محصولات پلیمری ساخته شده با پ پ در معرض آفتاب قرار بگیرند، اکسید نمی شوند و رنگ آنها از بین نخواهد رفت.
مقاومت شیمیایی بالا:
پ پ از مقاومت شیمیایی بالایی برخوردار است و می تواند در برابر یکسری مواد شیمیایی، از خودش مقاومت نشان بدهد. یعنی در برابر موادی مثل اسید تجزیه و تحلیل نمی شود.
در ادامه این بخش، می خواهیم درباره کاربردهای این پلیمر صحبت کنیم تا تفاوت پلی اتیلن و پلی پروپیلن را در کاربردها نیز بشناسیم.
کاربردهای پ پ
پ پ کاربردهای زیادی را دارا می باشد و محصولاتی که امروزه استفاده می کنیم از پلی پروپیلن تولید شده اند. در ادامه با چند مورد آشنا خواهید شد.
بسته بندی مواد:
پ پ در صنعت بسته بندی نقش مهمی دارد. یعنی مواد غذایی و سایر مواد را بدون آنکه آلوده شوند، حفظ می کند.
تولید اسباب بازی:
اسباب بازی هایی که با استفاده از پ پ تولید می شوند، کیفیت بالایی را دارا می باشند و کودکان شما می توانند طولانی مدت با آنها بازی کنند.
ساخت وسایل آزمایشگاهی:
پلی پروپیلن در ساخت یکسری از وسایل آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال برای تولید لوله آزمایش، از این پلیمر استفاده می شود.