معرفی انواع گرانول بازیافتی و موارد مصرف + قیمت

برای تولید محصولات پایه پلیمری از انواع گرانول بازیافتی استفاده می‌شود. این مواد، پلیمرهایی همچون پلی اتیلن و پ پ هستند که در صنایع مختلفی مورد بهره برداری قرار می‌گیرند. علاوه بر کاربردهایی که دارند، از جنبه‌های دیگر هم برای ما مفید هستند.

در مقاله امروز قصد داریم که بیشتر راجع به انواع گرانول بازیافتی صحبت کنیم و شما را با آنها آشنا نماییم. مطالبی که مطالعه می فرمایید در زیر لیست شده است.

  • مواد ریسایکل
  • گرانول چیست؟
  • قیمت گرانول
  • انواع گرانول pp بازیافتی
  • گرانول پلی اتیلن بازیافتی
  • گرانول بادی
  • انواع گرانول بر اساس روش تولید

مواد ریسایکل

مواد ریسایکل، موادی هستند که آنها را دوباره‌، با استفاده از یکسری روش‌ها در چرخه تولید قرار می‌دهیم تا برای ساخت محصولات پلیمری از آنها استفاده نماییم. چون ریسایکل پلیمرها برای تولید کنندگان بسیار مفید بوده و می‌توانند بدون هیچ دردسری آن را مورد استفاده قرار دهند. این مواد از کیفیت خوبی برخوردار هستند و می‌توانیم که در صنایعی مثل خودرو سازی آنها را مشاهده کنیم.

 

گرانول چیست؟

 پلیمرهایی که با استفاده از یکسری فرآیندها تبدیل به قطعات کوچکتری می‌شوند گرانول گفته می‌شود. گرانول‌های پلیمر توانایی این را دارند که به مواد ریسایکل تبدیل شوند و انواع گرانول‌ بازیافتی را به وجود بیاورند. همچنین روش‌هایی برای تولید آنها وجود دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. (گرانول چیست؟)

قیمت گرانول

قیمت گرانول بازیافتی نسبت به مواد نو کمتر و ارزان‌تر می‌باشد. چون چندین بار تولید و مصرف می‌شود، قیمت آن کمتر می‌باشد. همچنین این مواد و انواع گرانول بازیافتی، برای تولید کنندگان از صرفه اقتصادی خوبی برخوردار است و همچنین محصولاتی با کیفیت بالایی را عرضه می‌نمایند. (قیمت گرانول)

انواع گرانول بازیافتی قیمت گرانول
گرانول بادی بی رنگ 40,000
گرانول abs بازیافتی 54,000
گرانول pe100 مشکی (لوله) 40,000
گرانول pe مشکی (هاش)(نایلون) 17,000
گرانول pe عسلی تیره (هاش) 27,000
گرانول pp مشکی 25,000

 

گرانول PP بازیافتی

پلیمر پلی پروپیلن، پلیمری است که نسبت به سایر پلیمرها از ارزش بالایی برخوردار می‌باشد. گرانول PP بازیافتی دارای ویژگی‌ها و کاربردهای زیادی می‌باشد. از این گرانول برای ساخت لوله و اتصالات، قطعات خودرو، مخزن، اسباب بازی و… استفاده می‌شود.

گرانول pp بازیافتی
گرانول پلی پروپیلن یا پپ بازیافتی

در صنعت خودرو سازی برای تولید یکسری از قطعات، می‌توانیم از این پلیمر استفاده نماییم. به عنوان مثال برای تولید باتری خودرو، از پ پ باتری بهره برداری می‌شود.

برای تولید لوله‌های پلیمری، می‌توان از گرانول PP بازیافتی استفاده نمود. چون لوله‌ها نیاز به مقاومت بالا دارند، باید از این پلیمر بهره برداری شود.

این پلیمر از ویژگی‌های خاصی مانند: مقاومت شیمیایی، فیزیکی، مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش و… برخوردار می‌باشد.

اگر بخواهیم مثالی در مورد خصوصیات گرانول PP بازیافتی بزنیم، می‌توانیم به مخازنی که در مقابل اشعه ماوراء بنفش مقاومت می‌کنند اشاره کنیم. برای اینکه اشعه‌های مضر خورشید، بر مواد درون مخزن تاثیر منفی نگذارد، این ویژگی صدق می‌کند.

همچنین برای انتقال یا نگهداری یکسری از مواد شیمیایی، باید لوله و مخزن مقاومت بالایی در برابر این مواد داشته باشند تا تجزیه نشوند.

با ما همراه باشید تا انواع گرانول بازیافتی دیگری را به شما معرفی کنیم.

گرانول پلی اتیلن بازیافتی

پلی اتیلن، پلیمری است که می‌توان گرانول آن را بازیافت کرده و دوباره استفاده نمود. این پلیمر هم مانند پلی پروپیلن، از خصوصیات و کاربردهای زیادی برخوردار می‌باشد. در واقع آن را می‌توان در بسیاری از وسایل مشاهده نمود.

گرانول پلی اتیلن بازیافتی
گرانول پلی اتیلن PE بازیافتی

از کاربردهای گرانول پلی اتیلن بازیافتی، می‌توان به بسته بندی مواد، تولید لوله، مخزن، قطعات خودرو و… اشاره نمود.

این پلیمر طوری طراحی شده است که می‌تواند مواد غذایی را طولانی مدت در خود نگه دارد بدون اینکه خراب شوند.

گرانول بازیافتی پلی اتیلن می‌تواند که در تولید مخازن برای نگهداری آب و یکسری مواد شیمیایی استفاده شود.

گرانول پلی اتیلن بازیافتی از یکسری ویژگی‌های خاصی برخوردار است که شامل موارد زیر می‌باشند:

  • مقاومت شیمیایی بالا
  • انعطاف پذیری زیاد
  • مقاوم در برابر ضربه
  • جلوگیری از تکثیر باکتری‌ها

برای نگه داشتن یکسری مواد تجزیه کننده، باید از مخازنی استفاده شود که از مقاومت شیمیایی بالایی برخوردار باشد تا تجزیه نشوند.

برای اینکه یکسری موجودات زنده مانند باکتری‌ها و قارچ‌ها مواد غذایی ما را آلوده نکنند، باید برای بسته بندی آنها از موادی استفاده شود که اجازه ندهند این موجودات در آن رشد نمایند.

گرانول بادی

گرانول بادی، نوعی پلی اتیلن سنگین محسوب می‌شود که توسط یکسری از شرکت‌ها تولید و عرضه می‌شود. این نوع پلیمر دارای کاربردها و ویژگی‌های خاصی می‌باشند که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

گرانول بادی
گرانول بادی چیست؟

این پلیمر از مقاومت شیمیایی بالایی برخوردار است. یعنی محصولات پلیمری که تولید می‌شوند، در برابر یکسری از مواد شیمیایی مقاوم هستند.

از کاربردهای گرانول بادی، می‌توان به طناب رنگی، مواد نایلونی، لوله‌های خرطومی، بطری، تنه عروسک و… اشاره نمود.

 اینجا با انواع گرانول بازیافتی آشنا شدید. در ادامه می‌خواهیم که راجع به نحوه تولید آنها صحبت نماییم.

انواع گرانول بر اساس روش‌های تولید

انواع گرانول‌ها با استفاده از روش‌های مختلفی تولید می‌شوند که به ۴ دسته تقسیم می‌شوند. هر کدام دارای مکانیسم‌های مخصوص به خود هستند. در این مقاله آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

ساخت گرانول رشته‌ای:

در این روش، ابتدا مواد پلاستیکی را آسیاب و ذوب می‌نمایند. سپس آن را وارد دستگاه اکسترودر می‌کنند و شکل رشته‌ای به آنها می‌دهند. در ادامه این رشته‌های مذاب را خنک کرده و قطعه قطعه می‌کنند تا تبدیل به گرانول شود.

ساخت گرانول خشک:

در ساخت گرانول به روش خشک، ابتدا پلاستیک‌ها را وارد دستگاه اکسترودر می‌کنند تا ذوب شود. سپس آن را از یک صافی عبور می‌دهند و به صورت مذاب، پلیمر را برش می‌دهند و تبدیل به گرانول می‌کنند.

ساخت گرانول با روش برش رینگ آبی:

در روش برش رینگ آبی، پلیمرهایی که از قبل ذوب شده‌اند را از یکسری رینگ‌ها یا حلقه‌هایی عبور می‌دهیم و با استفاده از آن پلیمرهای ذوب شده را برش می‌زنیم. در نهایت این برش‌ها در مخزن آب سرد قرار می‌گیرد و از دمای کاسته خواهد شد.

تولید گرانول با روش برش زیر آب:

در این روش برای تولید گرانول، لازم است پلیمرها را ابتدا ذوب کرده و حالت خمیری به آنها بدهیم. سپس از دستگاه اکسترودر و یک صافی عبور دهیم. در ادامه این مواد را به زیر آب منتقل نماییم تا دمای آن پایین بیاید. مرحله آخر این است که آنها را در پایین آب برش زده و تبدیل به گرانول نماییم.

برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به انواع گرانول بازیافتی، می‌توانید که با کارشناسان و مشاوران وثیق پترو پلیمر تماس حاصل فرمایید و یا به سایت ما مراجعه کنید. اگر قصد خرید پلیمر را دارید، می‌توانید به صفحه قیمت پلیمر مراجعه نمایید.

کاربرد گرانول بازیافتی

گرانول بازیافتی از کاربردهای زیادی برخوردار است. در واقع بیشتر وسایل و چیزهای دیگری که ما در اطراف خود می بینیم و استفاده می کنیم، از گرانول های بازیافتی پلیمرها تولید شده اند. قصد داریم در این بخش راجع به کاربردهای مهم گرانول بازیافتی صحبت نماییم.

بسته بندی مواد غذایی:

برای آنکه مواد غذایی فاسد نشوند، باید از موادی استفاده نمود که اجازه ندهند مواد آلوده کننده به درون آن نفوذ کرده و غذا را از بین ببرند. گرانول های بازیافتی می توانند گزینه خوبی برای این کار به حساب بیایند. شما می توانید برای تولید بسته بندی های مواد غذایی، از گرانول های بازیافتی استفاده نمایید.

خودرو سازی:

خودرو باید از مقاومت و سختی خوبی برخوردار باشد تا مشکلی از این بابت پیدا نکند. گرانول های بازیافتی نیز می توانند برای تولید خودرو در این صنعت به کار بروند. بخش هایی مانند بدنه، سپر، قسمت های داخلی و… با استفاده از گرانول های بازیافتی ساخته می شوند. یکی دیگر از موارد مصرف گرانول بازیافتی در صنعت خودرو سازی، تولید باتری خودرو می باشد. این محصول با استفاده از پلی پروپیلن ریسایکل تولید می شود که در حوزه پلاستیک به آن پ پ باتری می گویند. صنعت خودرو سازی، از مهمترین صنایعی است که می توان از گرانول بازیافتی استفاده نمود.

لوله:

در ساختمان سازی، چیزی که از اهمیت بالایی برخوردار می باشد لوله است. لوله برای انتقال آب آشامیدنی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در زمین های کشاورزی به منظور آبیاری قطره ای، می توان از لوله های پلیمری استفاده نمود. برای تولید لوله، پیشنهاد می شود که از گرانول بازیافتی استفاده شود. چون از کیفیت بالایی برخوردار می باشد و برای تولید کنندگان، صرفه اقتصادی دارد.

همانطور که گفتیم، لوله از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. این محصول از پلی اتیلن و پ پ تولید می شود و ویژگی های خاصی را دارا می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آنها، می توانید به مقاله مربوطه مراجعه نمایید.

مخزن:

مخزن یکی از کاربردی ترین محصولی است که در ساختمان و زمین های کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. برای ساخت مخازن باید از مواد اولیه با کیفیتی استفاده نمود. گرانول بازیافتی نیز می تواند گزینه خوبی برای تولید این محصول به حساب بیاید. چون از مقاومت خوبی برخوردار است و به سادگی از بین نمی رود. همچنین می توان موادی مانند اسید و سایر ترکیبات شیمیایی را در مخزن نگهداری کرد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.