پلیمرها بر اساس دانسیته یا چگالی خود به دو صورت دیده میشوند: یکی پلیمر روآبی و دیگری پلیمر زیرآبی.
پلیمر روآبی، پلیمری است که اگر آن را در آب قرار بدهیم، شناور بماند و غرق نشود. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید چند تا از پلیمرهای معروفی که ما آنها را میشناسیم، نوعی مواد پلیمری روآبی محسوب میشوند.
در این مقاله سعی داریم که شما را بیشتر با انواع این پلیمر و خصوصیات و کاربرد آنها آشنا کنیم. همچنین درباره نحوه بازیافت این مواد نیز صحبت خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
انواع پلیمر روآبی
همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم، تعدادی از پلیمرهایی که ما میشناسیم، نوعی پلیمر روآبی هستند. پلی پروپیلن، پلی اتیلن و پی وی سی از مواد پلیمری روآبی میباشند. در ادامه درباره هرکدام توضیح خواهیم داد.
پلی پروپیلن:
پلی پروپیلن یا پ پ، نوعی پلیمر است که در صنایع مختلف و زندگی روزمره مردم نقش مهمی را ایفا کرده است. پ پ یکی از پر طرفدارترین و پر مصرفترین پلیمر در ایران شناخته شده و ویژگیهای مهم آن باعث شده تا کاربرد این پلیمر افزایش یابد. همچنین این پلیمر با توجه به کیفیت بالایی که دارد، از قیمت بالاتری هم برخوردار است.
یکی از ویژگیهای پلی پروپیلن مقاومت شیمیایی بالای آن میباشد. بدین صورت که میتواند در برابر مواد اسیدی و بازی قوی مقاومت کند. همچنین دیگر ترکیبات شیمیایی که از یکسری واکنشها به وجود میآیند نیز نمیتوانند پ پ را تجزیه کنند.
همانطور که اشاره کردیم، پ پ از کاربردهای فراوانی برخوردار است.
یکی از مهمترین کاربردهایی که این پلیمر دارد، در صنعت نساجی است. پلی پروپیلن در تولید فیلمهای نساجی، الیاف پلیمری و… مورد استفاده قرار میگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر، میتوانید به مقاله کاربرد پلیمر در نساجی مراجعه فرمایید.
یکی دیگر از کاربردهای مهم پلی پروپیلن این است که از آن در صنعت خودروسازی استفاده میشود. از این پلیمر در تولید پوشش باتریهای خودرو مورد استفاده قرار میگیرد.
میتوانید برای کسب اطلاعات درباره این موضوع، به مقاله پ پ باتری مراجعه کنید.
در اینجا با پلی پروپیلن آشنا شدید. در ادامه میخواهیم که به توضیح پلی اتیلن بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
پلی اتیلن:
پلی اتیلن هم نوعی پلیمر روآبی محسوب میشود. این پلیمر مانند پ پ در صنایع مختلف نقش مهمی را دارا میباشد. پلی اتیلن در ایران بعد از پلی پروپیلن از پرکاربردترین پلیمرها محسوب میشود.
میدانید که پلی اتیلن هم از خصوصیات و ویژگیهای زیادی برخوردار میباشد. این ویژگیها نقش مهمی در افزایش خرید پلیمر دارند. اینجا فقط میخواهیم به یکی از این ویژگیها اشاره کنیم.
پلی اتیلن از نفوذ پذیری پایینی برخوردار است. یعنی مواد آلوده و گازها نمیتوانند از این پلیمر عبور بکنند. این پارامتر بیشتر در تولید لوله پلی اتیلنی از اهمیت بالایی برخوردار است که اگر نفوذ پذیری بالا باشد، محتویات درون آن آلوده میشود. این یکی از مهمترین ویژگی پلی اتیلن میباشد.
یکسری آزمایشها و تستهایی وجود دارد که میزان نفوذ پذیری پلیمرها را مشخص مینماید. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله زیر مراجعه کنید.
تست میزان نفوذ پذیری پلیمر
این پلیمر از کاربرد بالایی برخوردار میباشد که با دو مورد از آنها آشنا میشویم.
از این پلیمر در تولید لولههای پلی اتیلنی مورد استفاده قرار میگیرد. در شهرهایی مانند کرج و تهران از این لولهها به وفور یافت و مورد استفاده قرار میگیرد.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع به مقاله قیمت لوله پلیاتیلن در شهر کرج مراجعه فرمایید.
کاربرد دیگری که این پلیمر دارد در تولید گونی و کیسه مورد استفاده قرار میگیرد. همانطور که میدانید از این محصولات برای نگهداری و جابجایی مواد غذایی استفاده میشود.
ما در وثیق پترو پلیمر درباره پلیمر گونی و کیسه، مفصل صحبت کردهایم. از شما دعوت میکنیم تا در فرصت مناسب این مقاله را مطالعه کنید.
پی وی سی:
نوع دیگری از پلیمرهای روآبی، پی وی سی میباشد. پی وی سی را با نام علمی پلی وینیل کلراید نیز میشناسند. این پلیمر یکی از با ارزشترین محصولات پتروشیمی محسوب میشود.
از این پلیمر بیشتر در ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرد و از کاربردهای فراوانی برخوردار میباشد که شامل موارد زیر است:
- ضد ضربه بودن
- مانع نفوذ آب
- مقاومت در برابر تغییرات دمایی
- تمیز شدن به آسانی
- نگهداری راحت و بدون دردسر
از کاربردهای مهم پلی وینیل کلراید این است که در تولید کابینتهای منزل، میز، کمد و… نقش ایفا میکند. این به خاطر ویژگیهایی بود که در مورد آن صحبت کردهایم.
کاربردهای دیگر این پلیمر شامل: ساخت لوله، کشتی، خودرو و… میباشد.
در اینجا شما با انواع پلیمر روآبی آشنا شدید. در ادامه این مطلب میخواهیم درباره نحوهی بازیافت این پلیمر صحبت کنیم. ادامه این مقاله را از دست ندهید.
روش بازیافت پلیمر روآبی
پلیمر روآبی را میتوان بازیافت کرده و دوباره مورد استفاده قرار داد. برای انجام این کار باید یکسری مراحل را پشت سر گذاشت که در ادامه به آن میپردازیم.
ابتدا مقداری ضایعات جمعآوری میکنیم که میتواند پلی اتیلن یا پلی پروپیلن باشد. آنها را درون دستگاه آسیاب قرار میدهند تا ضایعات را خرد کند. در ادامه این مواد وارد دستگاه دیگری قرار میشود تا مورد شست و شو قرار گیرد. سپس این مواد وارد دستگاهی به نام فلات تانک میشود تا پلیمرها را با توجه به چگالی از هم جدا کند. بعد از این مرحله، محصول وارد سانتریفیوژ میشود تا آب را از پلیمر بگیرد و در نهایت با دستگاه خشک کن، پلیمر خشک خواهد شد.
درباره دستگاه فلات تانک باید این را بگوییم که دارای پروانههایی است که در آب به چرخش در میآید و پلیمرهایی که سنگین هستند را ته نشین میکند و پلیمرهای سبک را روی آب معلق نگه خواهد داشت.
امروزه این روش بازیافت از اهمیت بالایی برخوردار است و کارخانجات میتوانند از ضایعات خود به نحو احسن استفاده بکنند.
به انتهای این مقاله رسیدیم. امیدواریم که این مطالب برای شما مفید واقع شده باشد.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این پلیمر، با مشاوران و کارشناسان وثیق پتروپلیمر تماس حاصل فرمایید. همچنین میتوانید برای آشنایی با دیگر محصولات، به سایت وثیق پتروپلیمر مراجعه کنید.
اگر میخواهید که از آخرین تغییرات قیمت پلیمر با خبر شوید، میتوانید به صفحه قیمت پلیمر در سایت ما مراجعه کنید.