پلی اتیلن خطی، نوعی پلیمر است که به دو شکل کم چگالی و پر چگالی یافت میشود. این پلیمر از کاربردهای فراوانی هم در صنایع مختلف برخوردار است. همچنین طرفداران زیادی را به خود جلب نموده است و در دو نوع پلیمر ریسایکل و مواد نو در بازار وجود دارد.
در ادامه این مقاله سعی داریم که شما را بیشتر با انواع این پلی اتیلن آشنا کنیم و درباره آنها بیشتر خواهیم کرد. پس ادامه این مقاله را از دست ندهید.
پلی اتیلن سبک خطی
پلی اتیلن سبک خطی یا LDPE، از چگالی پایینی برخوردار میباشد. دانسیته آن چیزی حدود 923/0 گرم بر سانتیمتر مکعب است. همچنین این پلی اتیلن، از نقطه ذوب نسبتاً بالایی برخوردار است. یعنی حداکثر آن 115 درجه سانتیگراد میباشد.
این پلیمر خطی میتواند که دمای 80 درجه را تحمل کند. یعنی مقاومت دمایی آن در همین حد میباشد.
این پلیمر از MFI مناسبی نیز برخوردار است که میتوانید برای کسب اطلاعات درباره این تست، به مقاله مربوطه مراجعه کنید.
ویژگیهای پلی اتیلن خطی سبک
پلیمر سبک از ویژگیهای مهمی برخوردار است که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
مقاومت شیمیایی:
پلی اتیلن سبک خطی از مقاومت شیمیایی بالایی برخوردار است. یعنی میتواند که در برابر اسیدها و بازهای قوی مقاومت کند. همچنین توانایی این را دارد که در برابر موادی که دارای الکل هستند هم از خود مقاومت نشان بدهد.
نفوذ ناپذیری:
پلیمر خطی میتواند که از نفوذ آب و مواد دیگر به درون خود جلوگیری کند. چون این کار باعث میشود که مواد آلوده کننده، از این پلی اتیلن عبور نکند تا محتویات درون آن را آلوده کند.
استحکام و ماندگاری:
این پلی اتیلن توانایی این را دارد که در مکانهای با دمای پایین دوام بیاورد و استحکام بالای خود را در این شرایط نشان بدهد. همچنین این نوع پلیمر میتواند که در هوای آزاد ماندگار شود و از بین نرود.
عایق الکتریکی:
پلیمر سبک از عایق الکتریکی بالایی برخوردار میباشد. یعنی جریان و بارهای الکتریکی را به مقدار کمی از خود عبور میدهد.
تست عایق الکتریکی
اما در کنار ویژگیهای مثبت، یکسری خصوصیات منفی هم برای این نوع پلی اتیلن تعریف شده است که آنها را بررسی خواهیم کرد.
مقاومت پایین در برابر نور خورشید:
مقاومت پایین در برابر اشعههای مضر خورشیدی، یکی از معایب پلی اتیلن خطی سبک میباشد. این باعث میشود که پلیمر خاصیت خود را از دست بدهد.
ترک خوردگی:
این پلیمر به علت اینکه از سفتی و سختی پایینی برخوردار است، پس استعداد این را دارد که به آسانی دچار ترک خوردگی و شکستگی شود.
اشتعال پذیری بالا:
یکی از معایب این پلیمر، اشتعال پذیری بالای آن است. به سادگی آتش میگیرد و باید در نگهداری بسیار مراقبت به عمل آورد.
از کاربردهای مهم پلیمر سبک این است که از آن در تولید یکسری مواد پلاستیکی مانند:
- لوله پلی اتیلن
- کیسه پلاستیکی
- پلیمر باتری
- ظروف پلاستیکی
البته بیشتر از پلیمر سبک در تولید کیسههای پلاستیکی استفاده میشود. چون که کیسه پلاستیکی از محبوبیت بالایی برخوردار میباشد.
پلی اتیلن خطی سنگین
پلی اتیلن خطی سنگین یا HDPE، بر عکس حالت سبک خودش است. یعنی از چگالی بالایی برخوردار میباشد. چگالی این نوع پلی اتیلن را میتوان به 970/0 گرم بر سانتیمتر مکعب تخمین زد.
از دیگر خصوصیاتی که این پلیمر خطی دارد، نقطه ذوب نسبتاً بالایی را دارا میباشد. یعنی حداکثر آن 140 درجه سانتیگراد بوده است.
ویژگیهای پلی اتیلن خطی سنگین
در این قسمت میخواهیم که شما را با ویژگیهای مثبت و اصلی پلی اتیلن خطی سنگین آشنا نماییم. ادامه این مطلب را از دست ندهید.
مقاومت شیمیایی:
این پلیمر هم مانند پلی اتیلن سبک، از مقاومت شیمیایی بالایی برخوردار میباشد. میتواند که در برابر بیشتر حلالهای شیمیایی و الکلها مقاومت به عمل بیاورد.
استحکام کششی:
این نوع پلیمر خطی، میتواند که از استحکام کششی بالایی برخوردار باشد. یعنی ما با کشش حداکثری، مقاومت آن را میسنجیم.
جذب آب کمتر:
این نوع پلی اتیلن هم میتواند نفوذ ناپذیری بالایی نسبت به آب داشته باشد. همچنین در برابر مایعات آلوده هم نفوذ ناپذیر است و اجازه نمیدهد که محتویات درون آن را آلوده نماید.
عایق الکتریکی:
پلی اتیلن خطی سنگین همانند سبک، از عایق الکتریکی بالایی برخوردار است. یعنی بارهای الکتریکی نمیتوانند از آن عبور کنند. به تعبیر دیگر، این پلی اتیلن نارسانا میباشد.
اما پلیمر خطی سنگین از یکسری معایب نیز برخوردار میباشد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
ترک خوردگی:
پلی اتیلن خطی سنگین از سختی پایینی برخوردار است. یعنی نمیتواند در برابر ضربه مقاومت کند. در نتیجه این سبب میشود که استعداد ترک خوردگی در آن افزایش یابد.
مقاومت کم در برابر نور خورشید:
یکی دیگر از معایب پلی اتیلن خطی سنگین است که در برابر اشعههای مضر خورشید نمیتواند مقاومت کند. این باعث میشود که پلی اتیلن، حالت و یا فرم اولیه خود را از دست بدهد.
مقاومت پایین در برابر حرارت:
این پلیمر در برابر حرارت، از مقاومت پایینی برخوردار میباشد. یعنی هر جایی که بتوان در آن حرارت را یافت، پلیمر سنگین در آنجا حضور نخواهد داشت.
کاربردهای پلی اتیلن خطی سنگین
پلی اتیلن خطی سنگین از کاربردهای مهمی برخوردار میباشد. این موارد زیر که با آنها آشنا خواهیم شد، سبب بالا رفتن میزان خرید پلیمر شده است.
بسته بندی:
این نوع پلی اتیلن، در بسته بندی مایعاتی مانند آبمیوه و شیر دیده میشود. همچنین در بسته بندی کردن مواردی مانند سینی و بشکهها نیز میتوانیم پلی اتیلن سنگین را مشاهده نماییم.
لوله و اتصالات:
لوله و اتصالات یکی از مهمترین کالاهایی است که امروزه از آن به وفور استفاده میشود. از پلی اتیلن خطی سنگین، برای تولید لوله و اتصالات استفاده میشود.
تولید الیاف:
از پلی اتیلن سنگین در تولید یکسری الیاف و منسوجات استفاده میشود که شامل تور ماهیگیری، تورهای کشاورزی و الیافهای تزئینی میباشد.
به انتهای مقاله امروز رسیدیم. امیدواریم که به شما درباره این موضوع کمک کرده باشیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این محصول میتوانید با کارشناسان و مشاوران وثیق پتروپلیمر تماس بگیرید و یا برای اطلاع از دیگر محصولات، به سایت ما مراجعه کنید. اگر میخواهید که از آخرین تغییرات قیمت پلیمرها با خبر باشید، میتوانید به صفحه قیمت پلیمر مراجعه کنید.