دیتاشیت چیست؟

دیتاشیت جدولی است که با استفاده از آن می‌توان به اطلاعات یک پلیمر دست یافت. شما برای اینکه پلیمری را خریداری کنید، ابتدا باید راجع به محصول، اطلاعاتی را کسب کنید و سپس اقدام به خرید نمایید. دیتاشیت، این فرصت را به شما می‌دهد که اگر می‌خواهید از یک پلیمر استفاده کنید، درباره آن اطلاعات کافی داشته باشید.

در ادامه این مقاله می‌خواهیم که بیشتر راجع به دیتاشیت صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.

 

دیتا شیت پلیمر
دیتا شیت پلیمر چیست

 

اطلاعات موجود در دیتاشیت:

دیتاشیت از بخش‌های مختلفی ایجاد شده و هر کدام دارای اطلاعاتی هستند که به ما در خرید یک پلیمر کمک می‌کند. این بخش‌ها را با هم مورد بررسی قرار خواهیم داد.

توضیحات درباره پلیمر:

در ابتدای دیتاشیت، می‌توانیم که توضیحات مختصری راجع به پلیمر مورد نظر را مشاهده نمود. معمولا این بخش، درباره شکل ظاهری، نوع و دیگر موارد پلیمر صحبت می‌کند. از اینجا، اطلاعات پایه را کسب خواهیم کرد.

ویژگی‌های پلیمر:

بعد از توضیحات درباره پلیمر، به ویژگی‌‌های آن پرداخته خواهد شد. این خصوصیات کمک می‌کنند که مشتری با توجه به آنها بتواند محصول خود را خریداری کند. این ویژگی‌ها سبب شده است تا کاربرد پلیمرها افزایش پیدا کند تا از آن نهایت استفاده را ببرد.

کاربردهای پلیمر:

بخش بعدی کاربردهای پلیمر است. در اینجا بررسی می‌شود که از چه پلیمری برای تولید محصول مورد نیاز استفاده خواهد شد. در واقع ما می‌خواهیم بدانیم که آن پلیمر در چه صنایعی کاربرد دارد و در زندگی روزمره ما چگونه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این قسمت هم بخش دیگری از دیتاشیت محسوب می‌شود.

 

کاربرد دیتا شیت
کاربرد دیتا شیت چیست

 

روش‌های تولید پلیمر:

بخش دیگری که در دیتاشیت اشاره شده است، روش تولید پلیمر مورد نظر می‌باشد. اینجا درباره روش ساخت پلیمرها صحبت شده است. البته درباره چگونگی تولید آن، به صورت کامل صحبت نشده و فقط نام می‌بریم که نحوه ساخت آن چگونه بوده.

 

در این قسمت ما درباره یکسری اطلاعاتی که در دیتاشیت مورد استفاده قرار می‌گیرد صحبت کردیم. ادامه این مقاله را از دست ندهید.

 

خاصیت‌های مهم پلیمر در دیتاشیت

در قسمت قبل، به بخش‌هایی اشاره کردیم که اطلاعات پایه‌ را درباره یک پلیمربیان می‌کنند. اما اینجا می‌خواهیم راجع به بخشی صحبت کنیم که داده‌های دقیقی را به ما ارائه می‌دهد. این داده‌ها شامل موارد: فیزیکی، مکانیکی، دمایی و… می‌باشد. در اینجا ما زیر شاخه‌های این اطلاعات را با هم بررسی می‌کنیم. یعنی آزمایش‌های مورد نیاز آن پلیمر را با روش‌های معمول انجام می‌دهیم و مقدار عددی که به دست آمده را همراه با واحد اندازه گیری آن در دیتاشیت قرار می‌دهیم. همچنین نام روش استانداردی که با آن آزمایش انجام شده را ذکر می‌کنیم. در ادامه این اطلاعات را بررسی خواهیم کرد.

فیزیکی:

در این بخش، 2 پارامتر مورد بررسی قرار می‌گیرد که شامل چگالی یا Density و شاخص جریان مذاب می‌باشد.

چگالی از این حیث با اهمیت است که می‌توان به یکپارچه بودن، بررسی استحکام، تعیین قیمت و…  یک پلیمر رسید. واحد اندازه گیری این پارامتر گرم بر سانتی متر مکعب می‌باشد و روش آزمایش استاندارد آن ISO 1183 است.

پارامتر دیگری که در داده فیزیکی وجود دارد، شاخص جریان مذاب یا MFI پلیمر می‌باشد. در واقع وقتی می‌خواهیم بدانیم که میزان روان بودن یک پلیمر به چه صورت است. البته با تغییراتی که در این پارمتر ایجاد می‌شود، موارد دیگری نیز تغییر می‌کنند مثلا با افزایش یافتن MFI، دمای نرم شدگی، استحکام کششی، چقرمگی و مقاومت پارگی کاهش خواهد یافت.

واحد اندازه گیری شاخص جریان مذاب، گرم بر 10 دقیقه می‌باشد و استاندارد آن ISO 1133 بوده است.

مکانیکی:

دیتاشیت به صورت دقیق درباره خاصیت‌های مکانیکی صحبت کرده است. در ادامه می‌خواهیم که به این خواص را بررسی کنیم.

مقاومت تسلیم (Tensile Strength at Yield):

مقاومت تسلیم، نقطه‌ای است که با وارد کردن فشار تغییر شکل می‌دهد و دیگر حالت اولیه خود را ندارد. استانداردی که در این پارامتر وجود دارد ISO 527-1 است. مگا پاسکال یا MPa، واحد اندازه گیری مقاومت تسلیم می‌باشد.

ازدیاد طول در نقطه شکست (Tensile Elongation at Break):

تعریف ازدیاد طول در نقطه شکست این است که تا چه میزان طول یک پلیمر را زیاد کنیم تا از بین نرود. به عنوان مثال در گرید جم پلین EP440G اگر بیش از 50 درصد طول آن را افزایش دهیم، از بین نخواهد رفت. ولی از یک حدی بیشتر، پلیمر شکل خود را از دست خواهد داد. همانطور که گفتیم واحد اندازه گیری آن درصد می‌باشد.

در ادامه به خواص دمایی اشاره شده در دیتاشیت خواهیم پرداخت.

دمایی:

در چارت اطلاعاتی یک پلیمر، به خواص دمایی آن نیز اشاره شده است. اینجا ما به 2 مورد از آن خواهیم پرداخت.

دمای نرم شدگی(Vicat Softening Point):

مقدار گرمایی که به یک پلیمر داده می‌شود تا نرم بشود و شکل اصلی خود را از دست بدهد. واحد اندازه گیری آن درجه سانتی گراد بوده است و روش آزمایش استاندارد برای تعیین کردن میزان دمای نرم شدگی ASTM 1525 می‌باشد.

نقطه ذوب پلیمر(Melting point):

میزان گرمایی که باید به یک پلیمر بدهیم تا آن ذوب بشود. اگر به آن نقطه برسد، موجب ذوب شدن پلیمرها می‌شود.

 

در این مقاله به صورت کامل با دیتاشیت آشنا شدید. اطلاعاتی را که در این چارت وجود دارد را برای شما توضیح دادیم. فقط به این نکته توجه کنید که این اطلاعات، به زبان انگلیسی نوشته شده است و ما در کنار خواص پلیمر، زبان اصلی آن را نیز بیان کرده‌ایم تا راحت باشید.

پلی اتیلن تزریقی

پلی اتیلن تزریقی، نوعی مواد اولیه پلاستیک است که از آن برای تولید یکسری از محصولات، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پلیمر دارای 2 شاخه می‌باشد. پلی اتیلن سنگین و سبک تزریقی جزء این پلیمر محسوب می‌شوند.

این پلیمر از قیمت مناسب و خوبی نیز برخوردار می‌باشد و قیمت‌های پلیمرهای تزریقی هر روز در سایت وثیق پترو پلیمر بروز رسانی خواهند شد. شما می‌توانید برای اطلاع از آخرین تغییرات قیمت پلیمرهای تزریقی و خرید آن، با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید و یا به مقاله لینک شده زیر در سایت وثیق پترو پلیمر مراجعه کنید.

پلی اتیلن تزریقی

 

خرید پلیمر
خرید پلی اتیلن و پ پ

 

خرید پلی اتیلن و پلی پروپیلن

امروزه خرید پلیمر رو به افزایش است به خصوص پلی اتیلن و پلی پروپیلن. این پلیمرها از کاربردهای زیادی در صنایع مختلف برخوردار هستند. برای خرید این پلیمرها می‌توانید به مقاله‌های زیر مراجعه فرمایید.

خرید پلی اتیلن

خرید پلی پروپیلن

پتروشیمی جم

پتروشیمی جم یکی از شرکت‌هایی است که در تولید گریدهای مختلف پلی پروپیلن نقش ایفا می‌کند. شما می‌توانید که برای کسب اطلاعات درباره این شرکت و محصولات آن، به مقاله زیر بروید و از آنها استفاده نمایید.

پتروشیمی جم

 

به انتهای مقاله امروز رسیدیم. امیدواریم که در این مطلب، شما را یاری کرده باشیم.

برای کسب اطلاعات بیشتردرباره دیگر محصولات، می‌توانید با مشاوران وثیق پترو پلیمر تماس بگیرید و یا به سایت ما مراجعه کنید.

در صورت خرید پلیمر، می‌توانید با ما در ارتباط باشید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.