آینده دلار از زبان رئیس بانک مرکزی

آینده دلار در شرایط کنونی به مسئله بسیار مهمی تبدیل شده است. به طوری که تمام اقشار جامعه را به این سمت‌وسو کشانده است. اکنون اگر یک صنعتگر در حوزه خرید پلیمر و مواد اولیه پلاستیک باشید یا یک خانه‌دار، آینده دلار به یک خبر جنجالی و حائز اهمیت برای شما تبدیل شده است.

رئیس کل بانک مرکزی جناب محمدرضا فرزین، در گفتگوی ویژه خبری در رسانه ملی ساعت 22 دیشب، دوشنبه 21 فروردین 1402، به بررسی آینده دلار پرداخت. هدف این دیدار روشن کردن سیاست‌های پولی و ارزی دولت به جهت تحقق بخشیدن به شعار “مهار تورم و رشد تولید” بوده است.

 

خلاصه گفتگه‌های فرزین در مورد آینده دلار

جهت مشاهده کامل ویدئو می‌توانید به آرشیو وبسایت‌هایی مانند تلوبیون مراجعه کنید. اما با مطالعه مواردی که در ادامه آمده، از بیانات این مسئول و آینده دلار در بازار ارز ایران مطلع خواهید شد.

بانک و قیمت دلار

در اولین اقدامات، آقای فرزین بانک‌ها را مخاطب قرار دادند. بانک‌هایی که تورم ایجاد می‌کنند یا به عبارتی بانک‌های ناتراز، منحل خواهند شد.  

اتحادیه «پایاپای آسیایی»

یکی از تدابیری که قیمت دلار را بر زندگی‌های روزمره ما کم اثر خواهد کرد، بیرون کردن آن از چرخه ارزهای رایج کشور است. در این خصوص نشست‌ اتحادیه پایاپا برگذار خواهد شد.

بانک مرکزی برای دلار زایی ۲۹ اردیبهشت تمامی روسای بانک‌های مرکزی اتحادیه «پایاپای آسیایی» به تهران خواهند آمد.

حدودا دو ماه پیش سیستم پیامرسان بانکی‌مان را به روسیه وصل کردیم. شرایطی را فراهم خواهیم کرد تا از طریق شبکه شتاب در روسیه خرید انجام شود.

 

اتحادیه پایاپای آسیا چیست؟

تاریخچه این اتحادیه به 5 سال پیش از انقلاب بر می‌گردد. اعضای این اتحادیه چند کشور در آسیا هستند که با هدف ایجاد تسهیلات بازرگانی بدون استفاده از ارزهای کلیدی گرد هم آمدند. اکنون بانک‌های مرکزی ایران سریلانکا، هندوستان، پاکستان، نپال و بنگلادش جزئی از این اتحادیه هستند که در آینده ارزهایی مانند دلار را دستخوش تغییرات بسیاری خواهند کرد.

 

ابزارهای جدید ارزی

شاید این مهم‌ترین اخباری باشد که درمورد آینده ارز رئیس بانک مرکزی خبر داده است. محمدرضا فرزین اینگونه گفت: ابزارهای جدید ارزی در راه است/ صندوق تثبیت ارز تأسیس می‌شود ایجاد صندوق تثبیت ارزی، سلف ارزی و سوآپ ارزی سه ابزار جدید بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز است.  

نرخ رشد ارزی

هدف گذاری نرخ رشد نقدینگی برای سال ۱۴۰۲، ۲۵ درصد است. داده‌ها حاکی از آن است که حدود 16 میلیارد دلار ارز در دست مردم است. هم‌اکنون موجودی نقدینگی در کشور به 6400 هزار میلیارد تومان می‌رسد. برای مطالعه کامل‌تر در این باره به روزنامه مشرق نیوز سر بزنید.

 

تامین نیاز های ارزی مردم با سیاست جدید:

در سال گذشته در سامامه نیما و مرکز مبادله ۶۵ میلیارد دلار ارز تخصیص دادیم که ۱۰ میلیارد دلار بیش از سال قبل و ۲۱ میلیارد دلار بیشتر از سال ۹۹ بود و این رویه در سال جاری تقویت خواهد شد.    
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.