محتوای پلیمر لوله، در واقع بررسی مواد اولیه تولید لوله است. اگر در این صنعت مشغول باشید، بدون شک عبارات لوله پلی اتیلن و لوله پلی پروپیلن را شنیدید. در این محتوای کوتاه اما جامع، قصد داریم تا با معرفی کامل به مقایسه انواع این ماده اولیه پلاستیک بپردازیم. همچنین با نکات مهم هنگام خرید پلیمر و قیمت آن شما را آشنا کنیم.
رضایت مصرفکنندگان از برند شما در گرو کیفیت محصول نهایی شما و در نهایت مواد اولیهای است که انتخاب کردهاید. بعد از مطالعه این مقاله، توانایی بیشتری برای انتخاب ماده اولیه مناسب برای تولید اتصالات خواهید داشت.
قیمت پلیمر لوله
قیمت پایه پلی اتیلن سنگین لوله مشکی CRP100B | پتروشیمی شازند | 33,352 |
قیمت پایه پلی اتیلن سنگین لوله CRP100N | پتروشیمی جم | 31,535 |
CRP100B Jam(خرید) | وثیق پترو پلیمر | 56,800 |
پلیمر لوله چیست و چه کاربردی دارد؟
به انواع پلیمرهایی که در تولید لوله به کاربرده میشود؛ پلیمر لوله می گویند. در واقع پلیمر لوله دارای ویژگیهای مناسبی است که باعث استفاده از این لولهها در صنایع مختلف مثل تاسیسات، آب و فاضلاب و ساختمان سازی میشود.
امروزه به دلیل برتریهای پلیمر لوله که شامل مقاومت محیطی و جلوگیری از ترک خوردگی، واکنش ناپذیری، انعطاف پذیری و قیمت پلیمر لوله و طول عمر مناسب است لولههای پلیمری جایگزین لولههای فلزی شده اند.
انواع پلیمرهای لوله:
پلیمرهای آلی که در تولید لوله استفاده میشوند. با توجه به واکنش و اثری که در برابر گرما دارند به دو گروه ترموپلاستیک و ترموست تقسیم شده اند.
ترموپلاستیک:
این پلیمرها به نامهای لوله حرارتی یا گرمانرم نیز نامیده میشوند و روش تولید آنها در محیطهای جامد به وسیله حرارت میباشد. بنابراین میتوان آنها را به دفعات مکرر ذوب و دوباره جامد کرد. مهمترین پلیمرهای این گروه شامل پلی اتیلن، پی وی سی و پلی پروپیلن است که همگی میتوانند در دسته پلیمر ریسایکل لوله هم قرار بگیرند.
ترموست:
این نوع پلیمری با نام گرما سخت نیز شناخته میشود زیرا در اثر گرمای زیاد نرم شده و شکل میگیرد ولی توانایی ذوب مجدد و تولید اشکال دیگر را ندارد. مهم ترین پلیمرهای این دسته شامل پلی استر، وینیل استر است.
مهم ترین لولههای پلیمری:
پلیمرهای لوله در تولید انواع مختلفی از لوله ها با ویژگی ها، کاربردها و سایزهای متفاوت نقش دارند.
1- لوله پلی اتیلنی:
پلی اتیلن به عنوان پلیمر لوله دارای مزایایی مثل انعطاف پذیری بالا، ساختار شیمیایی خاص در نتیجه عمر بالا، وزن پایین، زاویه خمش مناسب و مقاومت در برابر فشار زیاد می باشد که باعث کاربرد فراوان این نوع لوله شده است. لوله های پلی اتیلن با رنگ مشکی و با خط هایی به رنگ ها و کاربردهای متفاوت ساخته میشوند.
لوله های پلی اتیلن براساس تعداد لایه به ۳ گروه تک جداره، دو جداره و سه جداره تقسیم می شوند.
لوله تک جداره:
این محصول برای انتقال سیالات در شرایطی که فشار بالا اعمال میشود مناسب است.
لوله دو جداره یا کاروگیت:
این لوله دارای دولایه است به طوریکه لایه بیرونی دارای شکل حلقه حلقه و لایه داخلی صاف و سیقلی است به همین دلیل از این نوع لوله در انتقال فاضلاب و شبکه آبیاری استفاده می شود و دارای دو نوع ساده و اسپیرال است.
لوله سه جداره:
لایههای این پلیمر لوله شامل اپوکسی، کوپلیمر و درنهایت پلی اتیلن است و جود این لایه ها باعث شده که این نوع لوله در برابر تنشهای مکانیکی مقاومت کند.
2- لوله پلی پروپیلن:
مواد اولیه ساخت لوله مورد استفاده در این محصول کوپلیمر پلی پروپیلن است که باعث سبکی و مقاومت ویژه آن شده است معمولا این مدل در دو رنگ سبز و سفید تولید میشود.
مهم ترین مزایای این لوله شامل خاصیت کشسانی بالا، مقاومت در محیط های اسیدی و بازی، انعطاف پذیری و طول عمر زیاد، سازگاری با محیط زیست( پلیمر ریسایکل لوله)، تعمیر راحت و قیمت پلیمر لوله می باشد به همین دلیل در سیستمهای مختلف مثل گرمایشی، تهویه، لوله کشی آب سرد و گرم و تسویه آب استفاده میشود همچنین کاربردهایی در صنایع شیمیایی، دارویی و نساجی دارد.
یکی از پرکاربردترین لوله های پلی پروپیلنی، پوش فیت است زیرا تنها لوله ای است که از طریق سوکت لوله ها به یکدیگر متصل میشوند و اتصال آن ها آسان و بی دردسر است این نوع لوله دو نوع ساده و بی صدا دارد.
3- لوله پلی وینیل کلراید:
پی وی سی که به عنوان پلیمر لوله شناخته میشود در برابر نورخورشید و اشعه ماورا بنفش آسیب می بیند به همین دلیل برای ساخت لولههای آب گرم مناسب نیست معمولا در رنگ های سفید و طوسی تولید می شوند و به دو گروه UPVC و CPVCتقسیم می شود.
- UPVC یا پی وی سی سخت: این پلیمر لوله به اندازه فولاد غیر قابل انعطاف است و به دلیل نیاز به نگهداری و مراقبت کم در ساخت لوله های فاضلاب کاربرد دارد.
- CPVC یا پی وی سی کلر دار: این ترموپلاستیک انعطافپذیر تر از بقیه پلیمرهای لوله است و تحمل دمایی بالایی دارد به همین دلیل هنگام نصب آن تجهیزات کمتری نیاز است.
4-لوله پنج لایه:
مواد اولیه ساخت لوله شامل یک لایه آلومینیوم، دو لایه پلیمر لوله و دو لایه چسب میباشد. این ساختار باعث ویژگی هایی مثل مقاومت زیاد در برابر خوردگی، تحمل فشار و حرارت بالا، رسوب ناپذیری و ظاهر مطلوب شده است.
نام گذاری این نوع لوله بر اساس مواد اولیه ساخت لوله مثل نوع پلیمر داخلی، فلز مورد استفاده و پلیمر لوله خارجی است.
عوامل موثر بر قیمت پلیمر لوله:
برای خرید پلیمر لوله واتصالات نمی توان قیمت ثابتی در نظر گرفت زیرا عوامل و پارامترهای متعددی روی آن اثر میگذارند.
- کیفیت متریال مورد استفاده در لوله: کیفیت پلیمر لوله در تعیین قیمت به صورت مستقیم موثر است.
- برند شرکت پتروشیمی پلیمر لوله: برخی شرکت ها از پلیمر ریسایکل لوله استفاده می کنند.
- مواد اولیه ساخت لوله
- توانایی تحمل فشار لوله
- وزن: هر چه پلیمر لوله مورد استفاده سبک تر باشد قیمت آن نیز بیش تر است.
معایب لوله و اتصالات پلیمری:
- بعضی از پلیمرهای لوله ساختار شیمیاییای دارند که در گرما، نرم شده و تغییر شکل می دهند. البته این مشکل را می توان با تغییر در ساختار شیمیایی حل کرد.
- پلیمر لوله تشکیل دهنده برخی از لولهها، مقاومت کمتری در برابر تنشهای محیطی دارند و برخلاف فلزات با واردشدن ضربه دچار شکستگی میشوند.
نکات مهم در خرید پلیمر لوله و اتصالات:
خریدار باید به استانداردهای جهانی ساخت لوله و ویژگی های آن دقت کند.
- سایز و میزان قطر لوله: به طوریکه لوله انتخابی برای کاربرد مورد نظر مناسب باشد.
- نوع جوشکاری و نحوه اتصالات لوله
- تستها و آزمایشهای انجام شده
- میزان تعمیرات مورد نیاز در صورت خرابی لوله: برخی لوله ها به آسانی تعمیر می شوند.
- میزان چسب کاری لوله
- نحوه نصب لوله
- میزان تحمل فشار و مقاومت حرارتی محصول: با توجه به ویژگی های مکانیکی پلیمر لوله مورد استفاده می توان کاربرد محصول در صنعت را مشخص کرد تا نصب لوله با حداکثر کارایی همراه باشد.
سلام ممنون برای اطلاعات مفید این قیمت که گذاشتید برای خرید پلیمر لوله هست؟ منظورتون از قیمت پایه چیه بر چه اساس تغییر میکنه و اینکه بفرمایید در خرید توی
مقدار بالا قیمت فرقی داره؟ منظورم برای ریسایکل هست
سلام ممنون از دیدگاه شما
این قیمت برای قیمت پایه محصولات عرضه شده در پتروشیمی ها و بورس هست.
برای قیمت ریسایکل باید تماس بگیرید.